Het destructieve van de mens

Blog week 12, 2019.

Het destructieve van de mens.

Afgelopen maandag reed ik vanuit De Meern naar de A2 om de snelweg op te gaan. Ik schrok met rot, een Alert op mijn mobiel. Het verhaal hierbij kent u. Vanaf Utrecht tot de afslag Vinkeveen stonden vele politie auto opgesteld. Als of ik in een andere wereld terecht gekomen was.
De volgende dag moest ik met mijn laptop naar een gespecialiseerde winkel. Hier werkte een heel team van jongeren. Ik telde er zomaar 8 a 9. Ik denk dat er 2 slanke mensen bij waren en de andere hadden moeite om langs elkaar op te bewegen door het enorme overgewicht wat ze meenamen.
Vandaag ving ik een gesprek op van 2 wat oudere mannen. Ik begreep dat de man van 72 jaar zijn vriendin begin van de week verloren had. Ze had 10 jaar geleden een beroerte gehad. Sinds die tijd was hij bij haar gaan wonen en heeft tot deze week voor haar gezorgd. Toen hij bij de gemeente melde dat zij was overleden kreeg hij te horen dat hij binnen 6 maanden uit het huur huis moest zijn.

Het wordt het mij steeds duidelijker dat de mens iets destructiefs in zich heeft. Inmiddels is de helft van de bevolking chronisch ziek. Een heel groot deel van ons gebruikt anti-depressiva. In een discussie over de situatie in Utrecht kwam een oudere mevrouw van ruim 80 jaar aan het woord. Zij gaf aan dat ze bang wordt van wat er gebeurd en zich afvraagt waarom de doodstraf niet weer wordt ingevoerd. Jongere hebben zich niet meer onder controle en uit ellende worden ze het slachtoffer van de voedingsmarketing. Ons sociale stelsel is zover dat een meneer die jaren zijn vriendin verzorgt heeft geen hulp krijgt maar een mededeling dat hij zijn huis uit moet.

De Hortisector is niet anders als de cases hierboven. De huidige structuur zorgt voor meer en meer volatiliteit en er wordt geregeerd vanuit angst met een mentaliteit van heers en verdeel. Verandering wordt aan alle kanten geweerd.
Vandaag zijn de uitslagen van de verkiezingen bekend geworden. Een verandering van stemmen maar stem van de burger een kans krijgt, betwijfel ik. Laten we niet vergeten dat er alleen met verandering vooruitgang plaats kan vinden. De boven genoemde cases schreeuwen om verandering en gelukkig zijn we het daar allemaal over eens alleen is het doen nog een uitdaging.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>